Underhållande derby!

Rsk - Haga 1-1 (1-1)
Målskytt: Michael Ibrahim

Under fredags kvällen drabbades Jönköpings lagen Råslätt SK och IF Hagapojkarna samman. Det var en underhållande match där båda lagen bjöd upp på ett fint spel, som innehöll publik vänlig fotboll.
Matchen bjöd på det mesta, bland annat två vackra mål, samt ett härligt kämpa glöd från båda lagen. Man kunde verkligen känna att det var derby och att det var mer än viktiga poäng som stod på spel. Samtliga spelare på planen gick in i alla situationer och visade att matchen hade en stor betydelse.
Råslätt spelade med ett aggressivt försvar och pressade motståndarna högt upp på plan, vilket visade sig vara ett bra koncept, eftersom att det flesta farligheterna man skapade var efter att man hade brutit bollen på Hagas plan halva. Man skapade sig ett flertal lägen bland annat genom Neshro och Pasuri som båda hade varsitt skott strax utanför vänstra stolpen.
Snöpligt nog så tog Haga ledningen genom att man brutit sig genom på högerkanten och fått in ett inlägg som Joakim Stigsson vackert sköt in i mål på volley i den 11 minuten. Kant spelet vart ett starkt vapen för Haga som skapade sina farligaste chanser genom sina inlägg. Men Råslätt repade mod efter baklänges målet och fortsatte kämpa på, vilket gav resultat efter att Petrit, spelar fram bollen till Michael som skjuter på en täckande försvarare, men där bollen kommer tillbacks och Michael tar sig förbi två försvarare och iskallt lyfter bollen över Haga målvakten i den 20 minuten.
Haga får den sista riktigt heta målchansen under första halvlek men Robin gör en fenomenal räddning och ser till att 1-1 står sig till halvtid.
Andra halvlek blir en mål lös historia, men Råslätt är det lag som är närmast ett ledningsmål, efter två chanser genom Barre och Ashur.
Hela laget i Råslätt förtjänar en extra blomma idag, efter att ha gjort en riktigt bra insatt., speciellt det centrala mittfältet i form av Petrit, Reza och Michael.

Laget:
Robin
Israel - Zdenka - Zini - Neshro
Michael - Reza - Petrit
Barre - Pasuri - Ashur

Bänken:
Andreas Pettersson
Flodde Alkes
James Gorial In 80 min Michael ut
Akad Georges
Simon Gustavsson
Logga in